ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni  webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési  Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: TAWELD Hegesztéstechnika Kft.
 • Székhely: 2330 Dunaharaszti, Soroksári út 63.
 • Adószám: 22670852-2-13
 • Cégjegyzék szám: Cg.13-09-137290
 • Kibocsájtó cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
 • Szerződés nyelve: Magyar
 • Elektronikus elérhetőség: taweld@invitel.hu
 • Telefonos elérhetőség: 06-24-462-457

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.?

Felhívjuk tisztelet látogatóink és felhasználóink figyelmét, hogy jelen honlap és webshop szerzői jogi védelem alatt áll, annak bármilyen formában történő felhasználása a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. engedélye nélkül nem lehetséges.

Felhasználó tudomásul veszi, hogy Szolgáltató jogosult az Általános szerződéses feltételeket előzetes tájékoztatás nélkül módosítani.

 

 


MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

 

A webshop kínálatában az iparágban bevett, gyakran használt hegesztőpisztolyok ill. kiegészítők találhatók meg. Az egyedi igények szerinti hegesztőpisztolyok és eszközök értékesítése egyedi árajánlat alapján, nem a webshopon keresztül történik.

A honlapon bemutatott ill. egyedi megbeszélés alapján megrendelt termékek csak rendelés alapján vásárolhatók meg, üzlethelyiségben történő személyes vásárlásra nincs lehetőség.

A megjelenített termékek házhoz szállítással vagy postapontra szállítva rendelhetők meg, illetve a szállításról a Vevő is gondoskodhat saját járművével. Vevő általi szállítás esetén az áru átadásának helye: 2330 Dunaharaszti, Soroksári út 63. Az átvétel időpontja: személyes egyeztetés szerint.

A webshopon keresztül megrendelt termékeket csak belföldi rendeltetési helyre szállítjuk ki az itt ismeretett feltételek szerint. Amennyiben külföldi címre rendelé az árut, kérjük, hogy előtte keressen fel minket e-mail-en vagy telefonon.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

 


KÍNÁLT TERMÉKEK ELLENÉRTÉKE

 

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak kiskereskedelmi árak, amik tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. A viszonteleadói árak megtekintése csak viszonteladói regisztráció használatával lehetséges.  A házhoz szállítás díjszabását lentebb ismertetjük. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Amennyiben egy termék hibás áron került meghirdetésre, azaz:

 • az ár az iparágban megszokottól jelentős mértékben eltér
 • rendszerhiba miatt hibásan jelenik meg, vagy 0 ill. 1 Ft
 • egyértelműen téves

úgy a Szolgáltató nem köteles a teljesítést a hibás áron végrehajtani. Ebben az esetben a Szolgáltató tájékoztatja a Megrendelőt a helyes árról, aminek ismeretében Megrendelő választhatja a helyes ár szerinti teljesítést vagy a vételtől való elállást.

Az árak visszavonásig érvényesek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A csak a kábelhosszban különböző, de minden egyéb paraméterben megegyező termékek (pl. hegesztőpisztolyok, munkakábelek) esetében a termékek mellett feltüntetett ár a legrövidebb kábelhosszúságra vonatkozik. A "Részletek" gombra kattintva látható a többi kábelhosszúságra vonatkozó ár is.

 


VISZONTELADÓI VÁSÁRLÁS LEHETŐSÉGE

 

Viszonteladói vásárlás csak viszonteladói regisztrációval lehetséges. Nem viszonteladóként vásárolni regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben viszont szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése, ami nem vesz többet igénybe 3-4 percnél.

 


RENDELÉS MENETE

 

 1. A megvásárolni kívánt termékeket helyezze a kosárba.
 2. Ha nem szeretne több terméket vásárolni, kattintson a jobb felső sarokban lévő kosár ikonra. Itt áttekintést kaphat a kosár tartalmáról. Amenniyben szeretne további termékeket a kosarába helyezni, visszaléphet a webáruházba. Ha nem szeretne tovább válogatni, kattintson a kosároz gombra.
 3. A "kosár" menüpontban módosíthatja a kiválasztott termékek mennyiségét, vagy törölhet közülük. A "kosár értéke összesen" mezőben szereplő összeg tartalmazza az összes kiválasztott termék értékét, de nem tartalmazza a szállítási költséget. Amenniyben szeretne további termékeket a kosarába helyezni, még mindig visszaléphet a webáruházba. Amennyiben a a kosár tartalmát megfelelőnek találja, kattintson a "Tovább a fizetéshez" gombra.
 4. Amennyiben még nem regisztrált vagy regisztrált, de még nem lépett be, a fizetés előtt megteheti, és utána visszatérhet az összeállított kosarához. Amenniyben nem regisztrált és nem is kíván élni ezzel a lehetőséggel, meg kell adnia a számlázási és szállítási adatait. A szállítási címet regisztrált felhasználóként is szerkesztheti.
 5. A rendelés véglegesítése előtt kiválaszthatja a fizetési és a szállítási módot, valamint megjegyzést írhat. Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben Ön postapontra kézbesítést választ, nem kézzel beírt szállítási címet, hanem a postapont címét vesszük figyelembe szállításkor.  Amennyiben a rendelést véglegesnek találja, kattintson a "Rendelés véglegesítése" gombra.
 6. Rendelés felvételét a webshop felületén és e-mailben is visszaigazoljuk. A további teendőkről ill. a teljesítés állapotáról e-mailben, rendkívüli esetben telefonon tájékoztatjuk. Amennyiben a vásárlás menetével vagy a konkrét rendelésével kapcsolatban kérdése merül fel, keressen minket a megadott kapcsolattartási pontjainkon.

Amennyiben a vásárlás menete a fentiek alapján nem egyértelmű, képes segédletért kattintson a "tovább olvasok" gombra.

 

 

Tovább olvasok 


MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA

 

A megrendelések feldolgozása a rendelés leadását követő 24 órán belül, munkanapokon történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mail-en vagy telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő: a visszaigazolástól számított 5 munkanapon belül.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

 


FIZETÉS MÓDJA

 

A választható fizetési módok az előre utalásos és az utánvétes fizetés.

 • Előre utalás választása esetén a bankszámlaszámot a visszaigazoló e-mailben közöljük. Kérjük utaláskor figyelmesen töltse ki a közlemény rovatot, hogy a kifizetéshez tartozó megrendelés könnyen azonosítható legyen (célszerűen a megrendelés azonosító megadásával). Az utalás megtörténtéig nem áll módunkban az árut átadni.

 • Utánvétes fizetés esetén a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla és - egyes eszközököz - a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! Az utánvétes fizetés díja 275 Ft+ÁFA, azaz bruttó 350 Ft, amit a számlán a szállítás költsége tartalmaz.

 


SZÁLLÍTÁS MÓDJA ÉS DÍJSZABÁSA

 

Csomagját házhoz kézbesítve vagy postapontra (postahivatal, partnerüzlet vagy csomagautomata) szállítva is megrendelheti, vagy személyesen átveheti (ez esetben természetesen díjtalanul).

A szállítási díjak a következők:

Szállítási díj házhoz kézbesítéssel

A szállítás díja belföldi rendeltetési helyre házhoz kézbesítve megkezdett 20 kg-onként 1417 Ft + ÁFA (bruttó 1800 Ft). A termékek tömegét a honlapunkon feltüntetjük, a szállítás költéségét a kosár véglegesítésekor közöljük.

Szállítási díj postapontra

A szállítás díja postapontra (postán mraradó, partnerüzlet vagy csomagautomata) kézbesítve megkezdett 20 kg-onként 1181 Ft + ÁFA (bruttó 1400 Ft). A termékek tömegét a honlapunkon feltüntetjük, a szállítás költéségét a kosár véglegesítésekor közöljük. Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben utánvéttel szeretne vásárolni, csomagautomatánál csak bankkártyás fizetés lehetséges. Az emiatt felmerülő bonyodalmakért felelősséget nem vállalunk.

 


GARANCIA

 

A hegesztőgépekre 12 hónap, a hegesztőpisztolyokra és munkakábelekre 6 hónap garanciát vállalunk, ha csak arra a gyártója attól eltérő garanciát nem vállal. Amennyiben a garancia eltér a fent megadott időtartamtól, azt a webshopban jelezzük. A garancia nem vonatkozik a fogyó- és kopóeszközökre (elektródák, gázterelők, gázelosztók, áramátadók, áramátadó tartók, huzalvezetők), ezt a webshopban külön nem tüntetjük fel. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra, különös tekintettel, de nem kizárólagosan a vízhűtéses hegesztőpisztolyok és kábelek hűtés nélkül történő üzemeltetése miatti tönkremenetelre. Termék meghibásodása esetén azt cégünk telephelyére, a 2330 Dunaharaszti, Soroksári út 63 címre kell eljuttatni a vásárlást igazoló számlával együtt. A termékek eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. 

 


ELÁLLÁS JOGA

 

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségét a Vevő viseli. 

Egyedileg készített termékek esetében nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

 


ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSÁNAK MENETE

 

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére.

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. 

 


ADATKEZELÉS

 

A honlap és webshop használata során a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a Kft. bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. teljesítésben érdekelt alvállalkozója. (Pl: szolgáltató a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.  A megrendelés folyamán rögzített adatokat a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az taweld@invitel.hu e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a TAWELD Hegesztéstechnika Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

 


PANASZKEZELÉS, VITÁS ESETEK RENDEZÉSE

 

Felhasználó a panaszait a megadott kapcsolattartási pontokon közölheti. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a …… Bíróság/Törvényszék illetékességét.  

 


DUNAHARASZTI, 2016.05.26.